Želiš slišati zgodbo?

 

Živjo,

naj se predstavim najprej jaz!

Sem Veronika Rožmanc, industrijska oblikovalka. Trenutno pa se izobražujem za grafično oblikovalko.  Že od majhnega rada ustvarjam in obožujem vse, kar je povezano z oblikovanjem. Sem vedno nasmejana, igriva, navihana in imam rada otroke. Vse te lastnosti sem združila in oblikovala minimalističen kotiček sreče, ki raste z otrokom in ima dušo: OLI.

 S to podjetniško idejo sem se uvrstila med deseterico najperspektivnejših mladih podjetnikov prve generacije štipendistov Ustvarjalnikove Fundacije za ustvarjalne mlade.

Od kje ideja?

Ideja za ta inovativen produkt je nastala, ko sem brskala po svojih otroških spominih in ugotovila, da sem se kot otrok najraje igrala skrivalnice ter izdelovala zatočišča. Kot večina otrok sem jih ustvarjala iz odej, najbrž je naravno, da želimo imeti nek prostor, kjer se čutimo varne. Hkrati sem imela v mislih mlajšo sestrico, ki je ves čas risala po stenah naše hiše in zdelo se mi je, da v svojem izdelku lahko to nekako združim. 

 Takrat je nastala ideja o varnem otroškem zavetišču – neke vrste šotoru za igro, ki malčkom omogoča tudi risanje po njegovih stenah.

Že kot majhna deklica sem bila zelo okoljsko zavedna, in sem že takrat vse okoli sebe opozarjala na problem odpadne plastike, ki sem ga zasledila ob ogledu dokumentarnega filma o ribah in kitih, ki to plastiko pojedo in umrejo. Začela sem raziskovati zakaj so kiti tako posebni…

… Kot ljudje so tudi kiti zelo čustvena bitja in edini poleg nas so sposobni občutiti vseh pet čustev. So tudi zelo srčni, svojim ranjenim prijateljem, na primer, pomagajo tako, da jih vlečejo na površje, kjer lahko dobijo dovolj zraka in tako preživijo. Vse to me je navdušilo in odločila sem se, da naredim šotor, ki bo videti kot kit, saj ravno te lastnosti najbolj manjkajo sodobni družbi. 

Želela sem ustvariti takšen produkt, da bi rasel z otrokom, kar mi je tudi uspelo. Ko ga malček preraste, lahko odstranimo konstrukcijo in ga še naprej lahko uporablja za različne namene, kot spalno vrečo, odejo ali pa počivalnik in slikarsko platno obenem.

In tako sem ustvarila OLI-ja. In ravno zato OLI ni samo šotor! OLI je družinski član!