Časovnica

Oli je 8. 10. 2019 prejel ugledno oblikovalsko nagrado: Big SEE Product Design Award. Priznanje mu namenja institucija BigSEE, ki prepoznava in nagrajuje ustvarjalno moč, strast in poslovno odličnost jugovzhodne Evrope. 🏆

—-
Big SEE – where life is creativity. je Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, združuje 19 držav in 340 milijonov ljudi, v praksi pa BIG predstavlja skupni imenovalec za široko paleto različnih kreativnih prizadevanj v Mestu oblikovanja v slovenski prestolnici Ljubljani.

Prikaži več

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači priredil slovesnost ob razglasitvi naziva »Naj mladinski startup 2019«, ki ga podeljuje Pospeševalnik mladinskega podjetništva Ustvarjalnik.

Predsednik republike je na slovesnosti podelil nagradi za najboljšo globalno odgovorno idejo in najuspešnejši mladinski startup 2019. Obe nagradi je prejel šotor Oli! 

 

Prikaži več

Oli je prejel nagrado za najbolj globalno odgovorno idejo,  ki jo je 9. septembra 2019 v predsedniški palači podelil CEP- center za evropsko prihodnjost.

Prikaži več

Glas o Oliju je prispel tudi do župana občine Logatec, Berta Menarda, ki je Oliju čestital za vse dosežke!

Prikaži več

Oli se je povezal z enim najvplivnejših proizvodnih podjetij pri nas: Plastika Skaza, ki bo Oli-ju nudila mentorstvo in pomagala da se razvije. Z njihovo pomočjo bo kmalu Oli lahko osrečil še več otrok.

Preberi več

Članek o Oliju lahko najdeš tudi v reviji Active beauty, v julijski številki. Članek najdeš tudi na spletu, na spodnji povezavi.

Prikaži več

Oli je bil izbran med najboljše oblikovalske produkte v državi in osvojil možnost predstavitve na najprestižnejšem oblikovalskem sejmu v Evropi 3daysofdesign na Danskem.

Prikaži več

3daysofdesign

Oli je na popotovanju v Sofijo s Startup trainom, navdihnil tudi Slovenske železnice, ki so o Oliju posnele vlog. Video si lahko ogledaš na spodnji povezavi.

Poglej video

S Startup Train-om smo se mladi podjetniški upi iz Slovenije podali v Sofijo na predstavitev svojih projektov. Oli je v Sofiji prejel kar 2 nagradi. Nagrado za najboljšo idejo po izboru občinstva in nagrado za najboljši produkt, ki jo je podelila plastika Skaza.

Prikaži več

Bi tudi ti imel kita za hišnega ljubljenčka? Olija lahko naročiš na spodnji povezavi.

Naroči OLI-ja

Razvoj Olija podpira predsednik republike Borut Pahor prek Fundacije za ustvarjalne mlade.

Razvoj Olija podpira predsednik republike Borut Pahor prek Fundacije za ustvarjalne mlade.

Prikaži več

Oli ima tudi certifikat o skladnosti SIST EN 1176.

Oli je nastal, kot zaključna naloga mlade oblikovalke Veronike Rožmanc, na srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana. Zasnovan je bil z namenom varovanja okolja in opominjanja ljudi na problem odpadne plastike v oceanih, ki ogroža morska bitja. Ravno zato je šotor Oli v obliki kita. Narejen je iz kvalitetnih, večinoma naravnih materialov, njegova multifunkcionalnost pa omogoča da šotorček raste z otrokom.